Konec pracovní smlouvy na dobu určitou a těhotenství – podpora vs. nemocenská?

Konec pracovní smlouvy na dobu určitou a těhotenství – podpora vs. nemocenská?

Po skončení pracovní smlouvy na dobu určitou, můžete mít nárok na PPM (peněžitou pomoc v mateřství), při splnění stejných podmínek, jako byste byla stále zaměstnaná. Tj. minimální doba nemocenského pojištění a být v ochranné době, při začátku PPM.

Dobrý den, jsem těhotná a nyní mi bude končit pracovní smlouva na dobu určitou, kterou jsem měla na jeden rok.

Termín porodu, mám až za 4,5 měsíce, na mateřskou bych chtěla jít hned, jak to půjde.

Potřebovala bych poradit, co je pro mě finančně výhodnější.

Zda se po skončení pracovní smlouvy na dobu určitou, zaregistrovat na Úřadu práce, nebo si nechat napsat rizikové těhotenství a brát nemocenskou (nevím, zda by mi ho můj lékař vůbec napsal, protože nemám vůbec žádné problémy).

Měla bych v obou případech nárok před porodem na peněžitou pomoc v mateřství a poté na rodičovský příspěvek?

Předem děkuji za radu!


Konec pracovní smlouvy na dobu určitou a těhotenství

Pokud byste měla v zaměstnání pracovní smlouvu na dobu neurčitou, pak by vás zaměstnavatel nesměl propustit během těhotenství (nebo i následně během mateřské či rodičovské dovolené).

U pracovního poměru na dobu určitou, ale žádná podobná ochrana není (zákaz výpovědi pro těhotnou ženu). Pracovní poměr skončí tak, jak máte dojednáno v pracovní smlouvě. Těhotenství na to nemá vliv.

Po skončení pracovního poměru, byste ale měla být v ochranné době, pro nárok na mateřskou (až 180 dní) – viz dále.

Nárok na mateřskou (PPM) po skončení pracovní smlouvy na dobu určitou

To, že po skončení zaměstnání, budete vedená jako nezaměstnaná na Úřadu práce, nebo budete v pracovní neschopnosti (rizikové těhotenství), nemusí mít na případný nárok na PPM (peněžitou pomoc v mateřství), žádný negativní vliv.

Abyste měla nárok na PPM, musíte splňovat příslušní podmínky:

1) Minimální doba účasti na nemocenském pojištění, alespoň 270 dní, za poslední dva roky. Pokud jste v posledním zaměstnání, pracovala alespoň 270 kalendářních dní (doba od začátku do konce pracovního poměru), pak je tato podmínka bez problému splněna.

Píšete, že jste měla smlouvu na dobu určitou, na jeden rok, takže byste měla mít dostatečnou dobu účasti na nemocenském pojištění, i když teď budete chvíli nezaměstnaná/na neschopence.

2) Být v době začátku PPM (6 – 8 týdnů před porodem), zaměstnaná (účastníkem nemocenského pojištění), nebo být alespoň v ochranné době.

Tím, že jste v aktuálním zaměstnání těhotná, tak je zde po jeho skončení ochranná doba 180 dní.

Vzhledem k tomu, že píšete o termínu porodu za 4,5 měsíce, tak by vám nástup na PPM, měl vycházet ještě během této ochranné doby.

Na „mateřskou“ (peněžitou pomoc v mateřství), byste tedy podle toho, co píšete, měla mít nárok – měla byste splňovat obě hlavní podmínky.

Výše mateřské, by se pak odvíjela z vašeho příjmu v zaměstnání. Ani nemocenské dávky, ani případná podpora v nezaměstnanosti, nehrají u výpočtu PPM, žádnou roli.

To samé platí pro rodičovský příspěvek – na ten je nárok téměř „automaticky“, pokud se vám narodí dítě a vy o něj pečujete. To, že jste před porodem nezaměstnaná/na neschopence, nemá žádný negativní vliv.

Podpora v nezaměstnanosti po skončení pracovní smlouvy na dobu určitou

Po skončení pracovní smlouvy na dobu určitou, byste měla mít nárok na podporu v nezaměstnanosti.

V dotazu píšete, že smlouva byla na jeden rok, tím by měla být splněna podmínka minimální doby účasti na důchodovém pojištění, v délce 12 měsíců za poslední 2 roky.

Po skončení zaměstnání, tedy můžete jít na Úřad práce, a zde byste až do začátku PPM, měla nárok na podporu v nezaměstnanosti.

Neznám vaši čistou mzdu (průměrný čistý výdělek), takže uvedu jen modelový příklad. Budu vycházet z toho že máte průměrnou hrubou mzdu například 30 000 Kč:

Hrubé mzdě 30 000 Kč, by odpovídala čistá mzda cca 24 500 Kč (může se lišit v závislosti na uplatňovaných daňových slevách).

Z toho by pak vycházela podpora v nezaměstnanosti:

  • První dva měsíce = 15 925 Kč
  • Druhé dva měsíce = 12 250 Kč
  • Zbytek doba = 11 025 Kč

Je to jen orientační výpočet. Čistá mzda, je něco jiného než průměrný čistý výdělek. Přibližně to ale odpovídá.

Nemocenská při rizikovém těhotenství

Pokud byste ještě před koncem pracovního poměru (nebo maximálně do 7 dní od jeho skončení), nastoupila na neschopenku, tak můžete mít nárok na nemocenské dávky, a to až do začátku mateřské.

Neschopenku pro rizikové těhotenství, vám může vystavit váš lékař. Je v jeho kompetenci, aby posoudil váš zdravotní stav. Míra „rizika“ u těhotné ženy, je značně individuální. Pokud lékaři vysvětlíte svou situaci, tak vám neschopenku pro rizikové těhotenství, velmi pravděpodobně vystaví.

Opět uvedu modelový příklad, kolik by mohla být nemocenská. Budu vycházet ze stejné hrubé mzdy 30 000 Kč, a z toho že by neschopenka byla zahájena 14 dní, před koncem zaměstnání. Pak byste měla nemocenskou:

  • Prvních 30 dní = 16 628 Kč (zahrnuje nemocenské dávky od 15 dne + náhradu mzdy od zaměstnavatele za prvních 14 dní)
  • Dalších 30 dní = 17 610 Kč
  • Dalších 30 dní = 19 200 Kč (všechny další měsíce je to pak už stejné)

Co je výhodnější – nemocenská nebo podpora v nezaměstnanosti?

Výše uvedené modelové výpočty, jsou jen orientační a zjednodušené. Vychází z nich, že během neschopenky z důvodu rizikového těhotenství, byste měla vyšší příjem, než u podpory v nezaměstnanosti.

Nemusí to ale platit vždy. Hodně záleží na tom, jaká je vaše hrubá mzda (vyměřovací základ pro nemocenské dávky), jaká je vaše čistá mzda (průměrný čistý měsíční výdělek).

Roli můžete hrát i to, kdy zahájíte neschopenku. Pokud by to bylo až na konci zaměstnání, pak během neschopenky, prvních 14 dní nic nedostanete.

Roli určitě může hrát i to, že během neschopenky, budete omezena vycházkami. I když jste „zdravá a nic vám není“, i tak vám může lékař povolit vycházky jen na dobu 6 hodin denně, v rozmezí 7:00 – 19:00.

Pokud byste namísto toho byla na Úřadu práce, tak vám tam stačí zajít jednou za měsíc „na pár minut“, a jinak po vás asi nic moc chtít nebudou (vzhledem k blížícímu se termínu porodu).

Záleží tedy i na tom, zda je pro vás akceptovatelné omezení, v podobě vycházek.

Ostatní čtenáři si prohlédli: