Rizikové těhotenství během rodičovské dovolené – nárok na neschopenku a nemocenskou

<span>Rodičovská dovolená, končí nejpozději v den 3 narozenin dítěte. Po skončení rodičovské dovolené, máte nárok na nemocenskou během neschopenky (rizikové těhotenství). Je nárok jak na náhradu mzdy od zaměstnavatele (prvních 14 dní), tak i na nemocenské dávky (od 15 dne).</span> Rodičovská dovolená, končí nejpozději v den 3 narozenin dítěte. Po skončení rodičovské dovolené, máte nárok na nemocenskou během neschopenky (rizikové těhotenství). Je nárok jak na náhradu mzdy od zaměstnavatele (prvních 14 dní), tak i na nemocenské dávky (od 15 dne).

Dobrý den, jsem nyní na rodičovské dovolené. Synovi budou 3 roky na konci června – 23. 6. 2023.

Znovu jsem otěhotněla, ale budu muset na rizikové, nemocenskou. S doktorkou jsme se domluvili, že když to mám takhle za pár, tak mi jí vypíše, až skončím RD.

Otázka zní, od jakého data si mám nechat vypsat neschopenku?

Od 24. 6. 2023, kdy bych měla tedy nastoupit do práce? Bude se mi pak krátit rodičovský příspěvek? Nebo mám někde ještě něco vyplnit?

Nebo od 1. 7. 2023, kdy rodičovský příspěvek mám rozpočítaný do konce června?

Nikdo mi není schopný odpovědět.


Nárok na nemocenskou (rizikové těhotenství) během rodičovské dovolené

V době, kdy jste na rodičovské dovolené (což je v podstatě určitá forma neplaceného volna v zaměstnání), nevzniká nárok na nemocenské dávky.

Pokud byste měla vystavenu neschopenku, která by začínala v době rodičovské dovolené, pak by vám nevznikal nárok na nemocenské dávky. A to ani v případě, že by vám rodičovská dovolená skončila v průběhu neschopenky.

Abyste měla nárok na nemocenskou (nemocenské dávky), během rizikového těhotenství, tak vaše neschopenka musí začít až po skončení rodičovské dovolené.

Kdy končí rodičovská dovolená

Podle zákoníku práce (zákon číslo 262/2006 Sb., paragraf 196), může být rodičovská dovolená maximálně do 3 roků dítěte (je ale možné si v zaměstnání domluvit i kratší rodičovskou dovolenou).

Rodičovské dovolená tedy končí nejpozději v den, kdy má dítě 3 narozeniny (u vás tedy 23. 6. 2023).

Následující pracovní den byste se měla vracet do zaměstnání (u vás tedy, zřejmě od 26. 6. 2023, před tím je ještě víkend). A vztahuje se na vás vše, co jiné běžné zaměstnance.

Nárok na nemocenskou po skončení rodičovské dovolené

Ihned po vašem návratu do zaměstnání, máte nárok na nemocenskou během neschopenky. Týká se to jak náhrady mzdy za nemoc, během prvních 14 dní na neschopence (platí zaměstnavatel). Tak i nemocenských dávek od 15 dne neschopenky.

Vaše pracovní neschopnost (neschopenka), musí začít až po datu, kdy má dítě 3 narozeniny (klidně hned následující den, resp. asi stačí následující pracovní den).

Z čeho se vypočítá nemocenská po skončení rodičovské

Pokud budete nastupovat na neschopenku (rizikové těhotenství) tak, že vám bude v podstatě navazovat na ukončenou rodičovskou dovolenou, pak se nemocenská nedá vypočítat z předchozího průměrného výdělku.

Náhrada mzdy od zaměstnavatele, je obvykle 60% z redukovaného průměrného hrubého hodinového výdělku. Počítá se za poslední kalendářní čtvrtletí.

Protože ale v posledním kalendářním čtvrtletí nebudete mít žádný výdělek ze zaměstnání (rodičovský příspěvek pro tento výpočet nehraje žádnou roli), pak se pro výpočet nemocenské použije pravděpodobný výdělek (paragraf 355, ZP).

U výpočtu nemocenské (nemocenské dávky od 15 dne), je to v zásadě podobné (byť je výpočet trochu odlišný).

Nárok na rodičovský příspěvek i po skončení rodičovské dovolené

Rodičovský příspěvek a rodičovská dovolená, jsou dvě různé věci. Na rodičovský příspěvek, je nárok z titulu péče o dítě. A s rodičovskou dovolenou přímo nesouvisí.

Na rodičovský příspěvek může být nárok i v době, kdy nejste na rodičovské dovolené (stejně tak je možné být na rodičovské dovolené a nemít nárok na rodičovský příspěvek).

Na rodičovský příspěvek je nárok i v době, kdy jste zaměstnaná (příjmy ze zaměstnání, podnikání nebo z nějaké brigády během čerpání RP, nehrají žádnou roli).

Nárok na mateřskou po rizikovém těhotenství

Vzhledem k tomu, že jste nyní zaměstnaná, pak byste měla mít i u druhého dítěte nárok na mateřskou (peněžitou pomoc v mateřství).

To, že bude hned po skončení rodičovské dovolené na neschopence, ničemu nevadí. V příslušné době (termín nástupu je 6 -8 týdnů před porodem), by vám začínala mateřská dovolená na druhé dítě. A vznikal by vám nárok i na peněžitou pomoc v mateřství.

Vzhledem k narození dalšího dítěte, do 4 roků toho prvního, byste měla mít nárok na mateřskou, která se vypočítá ze stejného vyměřovacího základu, jako u prvního dítěte (výsledek výpočtu PPM na druhé dítě, může být mírně odlišný (vyšší), díky zvyšování redukčních hranic).

Ostatní čtenáři si prohlédli:

Diskuse: Rizikové těhotenství během rodičovské dovolené – nárok na neschopenku a nemocenskou

Zapojte se do diskuse:

Jsme velmi rádi, že jste se rozhodli zapojit do naší diskuse. Mějte prosím na paměti, že všechny komentáře v diskusi podléhají kontrole a schválení administrátorem. Váš komentář se tedy zobrazí až s menším zpožděním. O zveřejnění nebo zamítnutí, a o reakcích na váš komentář Vás budeme informovat na zadanou emailovou adresu. Všechny komentáře, které nejsou v souladu se zákony ČR a obecně s dobrými mravy budou zamítnuty. Přejeme Vám zajímavou a inspirativní výměnu názorů.

Zvolte si svůj obrázek:

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar

Těhotenství
Porod
Kalkulačky
Mateřská a peníze
Po porodu
Poradna