Poradna:Jak se vypočítá mateřská po ukončení pracovního poměru

<span>Po skončení zaměstnání je nárok na mateřskou (peněžitou pomoc v mateřství), jen v případě, že by začátek PPM byl ještě v ochranné době (až 180 dní od skončení zaměstnání). Nezaměstnaná na Úřadu práce, jinak nárok na mateřskou nemá.</span> Po skončení zaměstnání je nárok na mateřskou (peněžitou pomoc v mateřství), jen v případě, že by začátek PPM byl ještě v ochranné době (až 180 dní od skončení zaměstnání). Nezaměstnaná na Úřadu práce, jinak nárok na mateřskou nemá.

Dobrý den, v březnu 2021 mi bude končit smlouva na dobu určitou u zaměstnavatele a budu nucena si hledat nové zaměstnání. S manželem bychom si moc přáli miminko.

Pokud bych ihned nastoupila do nové práce a po absolvování zkušební doby otěhotněla, z jakého platu se bude vypočítávat PPM?

V případě, že bych práci nenašla a byla jsem vedená na úřadu práce a v té době otěhotněla, mám nárok na PPM od předchozího zaměstnavatele? Po jakou dobu?

Těhotná zatím nejsem, proto bych ráda znala váš názor, abych věděla, co by bylo pro mne nejvhodnější a jak se k celé situaci postavit.

Děkuji


Nárok na mateřskou (PPM) po skončení zaměstnání

Na mateřskou (peněžitou pomoc v mateřství), můžete mít nárok jako nezaměstnaná, jen v některých případech. Pokud otěhotníte až krátce před ukončením pracovního poměru, nebo dokonce až v době, kdy už budete, nezaměstná na Úřadu práce, tak vám nárok na mateřskou velmi pravděpodobně nevznikne.

Pokud jste při ukončení pracovního poměru již těhotná, tak je po skončení zaměstnání ochranná doba. Ta má délku až 180 dní (pouze pokud by zaměstnání trvalo kratší dobu než 180 dní, tak je i ochranná doba adekvátně kratší – odpovídala by délce zaměstnání).

Abyste po skončení zaměstnání měla nárok na mateřskou (PPM), pak by začátek PPM musel spadat do ochranné doby.

Vzhledem k tomu, že začátek PPM je 6 – 8 týdnů před porodem, tak to znamená, že při ukončení zaměstnání, musíte být už v cca 6 – 7 týdnu těhotenství. Jinak vám začátek PPM nebude vycházet ještě během ochranné doby.

Pokud je těhotenství zahájeno až po skončení zaměstnání, v době kdy jste nezaměstnaná na Úřadu práce, tak vám nárok na mateřskou nemůže vzniknout vůbec. V takovém případě byste měla nárok až na rodičovský příspěvek, po narození dítěte.

Nárok na mateřskou v novém zaměstnání (po zkušební době)

Pokud byste po skončení aktuálního zaměstnání na dobu určitou, nastoupila do nového zaměstnání, pak už je vaše šance na mateřskou vyšší.

Pokud by vaše těhotenství začalo až po zkušební době (nebo byste jej zaměstnavateli oznámila až po skončení zkušební doby), tak už vás pak jako těhotnou nemůže propustit.

Ve zkušební době může být pracovní poměr ukončen „kdykoliv“ bez uvedení důvodu. Po zkušební době, můžete jako těhotná dostat výpověď ze zaměstnání, jen ve velmi specifických případech – například při rušení zaměstnavatele, apod.

Výpočet mateřské z nového zaměstnání (po zkušební době)

Výpočet mateřské, se provádí na základě vašeho příjmu v aktuálním zaměstnání. Obvykle se výpočet provádí z posledních 12 měsíců. Pokud ale v zaměstnání pracujete kratší dobu, tak se vychází z této kratší doby – viz paragraf 18, zákon o nemocenském pojištění (zákon číslo 187/2006 Sb.):

(4) Jestliže sociální událost u zaměstnance vznikla v období, kdy od vzniku pojištění zaměstnance do konce kalendářního měsíce, který předchází kalendářnímu měsíci, v němž sociální událost vznikla, neuplynulo 12 kalendářních měsíců, je rozhodným obdobím období od vzniku pojištění zaměstnance do konce kalendářního měsíce, který předchází kalendářnímu měsíci, v němž sociální událost vznikla.

Tj. pro výpočet mateřské by tedy byl rozhodující váš příjem v novém zaměstnání.

Co dělat abych měla nárok na mateřskou?

Takže pokud nyní s manželem plánujete dítě, pak je potřeba, abyste v době zahájení těhotenství byla zaměstnaná. Pokud byste otěhotněla, jako nezaměstná na Úřadu práce, pak by bylo potřeba ještě před porodem nastoupit do nějakého zaměstnání.

Musí se jednat o zaměstnání, kde vám vzniká účast na nemocenském pojištění. Tedy klasický pracovní nebo služební poměr. Nebo práce na dohodu DPČ s příjmem od 3500 Kč měsíčně. Nebo práce na dohodu DPP s příjmem nad 10 000 Kč měsíčně.

Nebo byste musela být těhotná (cca 6 – 7 týden těhotenství), už v době ukončení aktuálního pracovního poměru. Pak by nárok na mateřskou mohl vznikat na základě ochranné doby.

Ostatní čtenáři si prohlédli:

Diskuse: Poradna:Jak se vypočítá mateřská po ukončení pracovního poměru

Zapojte se do diskuse:

Jsme velmi rádi, že jste se rozhodli zapojit do naší diskuse. Mějte prosím na paměti, že všechny komentáře v diskusi podléhají kontrole a schválení administrátorem. Váš komentář se tedy zobrazí až s menším zpožděním. O zveřejnění nebo zamítnutí, a o reakcích na váš komentář Vás budeme informovat na zadanou emailovou adresu. Všechny komentáře, které nejsou v souladu se zákony ČR a obecně s dobrými mravy budou zamítnuty. Přejeme Vám zajímavou a inspirativní výměnu názorů.

Zvolte si svůj obrázek:

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar

Těhotenství
Porod
Kalkulačky
Mateřská a peníze
Po porodu
Poradna