Poradna: Výpočet nemocenské na rizikovém těhotenství (po skončení mateřské)

<span>Na nemocenskou (placenou neschopenku), je nárok až po skončení rodičovské dovolené (během rodičovské není nárok na nemocenské dávky). Neschopenku (rizikové těhotenství), je možné zahájit ihned po skončení rodičovské. Výše nemocenské se odvíjí od aktuálního zaměstnání (průměrný nebo pravděpodobný výdělek).</span> Na nemocenskou (placenou neschopenku), je nárok až po skončení rodičovské dovolené (během rodičovské není nárok na nemocenské dávky). Neschopenku (rizikové těhotenství), je možné zahájit ihned po skončení rodičovské. Výše nemocenské se odvíjí od aktuálního zaměstnání (průměrný nebo pravděpodobný výdělek).

Dobrý den, měla bych na Vás dotaz ohledně svojí situace.

Aktuálně jsem na mateřské dovolené, která mi končí v dubnu 2023 (3 roky). Mám už syna ve školce ale zároveň jsem znovu těhotná.

Jelikož mám nějaké komplikace a vyšší věk, pravděpodobně místo nástupu zpět do své práce, nastoupím na neschopenku – rizikové těhotenství (předpokládaný porod 9/2023). 

Nejsem si ale jistá, zda budu mít na nemocenskou nárok. V době před 1. mateřskou jsem pracovala pro více společností a měla více smluv.

Většina byla v rámci nějakého projektu na dobu určitou (cca 4 smlouvy a každá např. na 10 hod/týdně a na dobu určitou – po dobu trvání projektu – např. do 3/2020. Pouze 1 ze smluv byla na dobu neurčitou a to také jen v rozsahu 10h/týdně.

Bude se mi tedy částka v pracovní neschopnosti vypočítávat pouze z toho pracovního poměru na dobu neurčitou?

Předem děkuji za odpověď.


Poradna: Mateřská a rodičovská dovolená vs. nárok na placenou neschopenku

Momentálně již nejste na mateřské dovolené, ale na rodičovské dovolené. Mateřská dovolená, je záležitost pouze prvních 28 týdnů (část již před porodem, část v době po porodu, v případě dvojčat je to 37 týdnů).

Po skončení mateřské dovolené, následuje rodičovská dovolená. Ta může trvat maximálně do 3 roků dítěte (případně je možné domluvit se na kratší době, delší doba možná není).

Na rodičovské dovolené, jste pouze ve vztahu k zaměstnání, kde jste měla pracovní smlouvu na dobu neurčitou (zmíněných 10 hodin/týden). V tomto zaměstnání máte nyní dovolenou, a sem se budete vracet po skončení RD. Ostatní pracovní smlouvy vám nyní skončily, a jsou tedy irelevantní.

Nárok na nemocenskou během rodičovské dovolené

Během rodičovské dovolené, nevzniká nárok na nemocenské dávky. Pokud byste zahájila neschopenku (rizikové těhotenství), ještě v době trvající rodičovské dovolené, pak nevzniká nárok na nemocenské dávky.

Nárok na nemocenskou po skončení rodičovské dovolené

Na nemocenské dávky (placenou neschopenku), můžete mít až po skončení rodičovské dovolené.

Pokud by vám rodičovská dovolená, končila například 30. dubna 2023 (den třetích narozenin dítěte – jen teoretický příklad, neznám přesné údaje), pak byste měla 1. května 2023 (resp. následující pracovní den), nastoupit zpět do zaměstnání.

Ve chvíli, kdy vám již skončila rodičovská dovolená, můžete zahájit pracovní neschopnost, a máte nárok na nemocenské dávky.

Výše nemocenské, se bude vztahovat k zaměstnání, ve kterém budete na neschopence. Vzhledem k tomu, že po skončení rodičovské, budete zaměstnaná pouze s pracovní smlouvou na 10 hodin/týden, pak se výše nemocenské bude odvíjet od příjmu v tomto zaměstnání (od skutečného, pokud byste zde nějakou dobu pracovala, nebo od pravděpodobného).

Není nutné, abyste po skončení rodičovské pracovala nějakou minimální dobu. Na nemocenskou máte nárok hned první den, po skončení rodičovské. Vzhledem k absenci předchozího příjmu (v předchozích měsících), se bude vycházet z pravděpodobného výdělku.

Nárok na mateřskou u dalšího dítěte

Pozor ale na to, že se to netýká jenom nemocenské, během rizikového těhotenství. Podobné to bude i s mateřskou (PPM) u dalšího dítěte.

Tím, že jste měla smlouvu na dobu neurčitou, byste měla mít nárok na „mateřskou“ (PPM) i u druhého dítěte. Bude ale zřejmě jen poměrně nízká.

V době, kdy vám bude vznikat nárok na PPM u dalšího dítěte, budete zřejmě zaměstnaná jen se zmíněnou pracovní smlouvou na 10 hodin / týden (pokud si tedy nenajdete nějaké nové/další zaměstnání – i když zde by již nemusely být splněny všechny podmínky).

V takovém případě, by se vám druhá mateřská (PPM), odvíjela pouze od tohoto zaměstnání. Konkrétní částku, vám nyní pochopitelně neřeknu, protože neznám potřebné údaje pro výpočet.

Ostatní čtenáři si prohlédli:

Diskuse: Poradna: Výpočet nemocenské na rizikovém těhotenství (po skončení mateřské)

Zapojte se do diskuse:

Jsme velmi rádi, že jste se rozhodli zapojit do naší diskuse. Mějte prosím na paměti, že všechny komentáře v diskusi podléhají kontrole a schválení administrátorem. Váš komentář se tedy zobrazí až s menším zpožděním. O zveřejnění nebo zamítnutí, a o reakcích na váš komentář Vás budeme informovat na zadanou emailovou adresu. Všechny komentáře, které nejsou v souladu se zákony ČR a obecně s dobrými mravy budou zamítnuty. Přejeme Vám zajímavou a inspirativní výměnu názorů.

Zvolte si svůj obrázek:

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar

Těhotenství
Porod
Kalkulačky
Mateřská a peníze
Po porodu
Poradna